Tel: (+31) 071 - 3020080      Inloggen

PriceScan: prijsvergelijking

De PriceScan geeft inzicht in prijzen van vliegvakanties van touroperators. En dit heel gedetailleerd op kamerniveau, waardoor je snel ziet waar je te duur bent of waar je meer marge kunt genereren.

Efficiënt en betrouwbaar

Dagelijks monitoren we meer dan 1.300 reizen en dat geheel geautomatiseerd. Foutloos, betrouwbaar en heel efficiënt. Zo voorkom je dat prijswijzigingen van concurrenten onopgemerkt blijven.

Meer rendement?

Direct inzicht krijgen in de markt en op de hoogte zijn van alle prijsontwikkelingen. Wie heeft het voordeligste aanbod en voor welke bestemming. Anticipeer snel op marktontwikkelingen en je marktaandeel  of je rendement stijgt.

Wat kan ik met de PriceScan doen?

Met de PriceScan weet je precies tegen welke prijs je concurrenten vliegreizen verkopen. De informatie halen wij van de websites van de verschillende reisorganisaties (door gebruik te maken van webharvesting). Alle data verwerken we naar rapportages.  Deze rapportages geven je inzicht in het aanbod van de markt, het prijsniveau, prijswijzigingen, prijsverloop, prijsverschillen en veel meer statistieken (wel allemaal prijs gerelateerd).

Alle data kan je online raadplegen en ook zelf mee werken. Je kunt de data bijvoorbeeld exporteren, maar het is ook mogelijk om zelf  rapportages toe te voegen. Je kunt de PriceScan dus voor verschillende doeleinden gebruiken. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Winstmarges optimaliseren
  • Inzicht in prijsbeleid van de  concurrenten
  • Inzicht in het totale aanbod uit de markt
  • Marktaandeel uitbouwen of beschermen
  • Prijsstrategie bepalen
  • Inkoopbeleid aansturen

Hoe werkt het?

DAGELIJKSE UPDATE VAN 1.300 VLIEGVAKANTIES

Iedere dag updaten we de prijzen van 1/5 deel van het totale aanbod van vliegvakanties.

AANBOD

De grootste Nederlandse en Belgische spelers zijn in de PriceScan opgenomen.

WERK AAN DE WINKEL

Met de update van de prijzen kun je nu aan de slag. We leveren zowel de rapportages als de ruwe data aan.

BUSINESS INTELLIGENCE

We werken met verschillende systemen en leveren de data aan zoals gewenst. Uiteraard adviseren en helpen wij hierbij. Rapportages als waar ben ik duurder dan mijn concurrenten, waar ben ik goedkoper, waar is actie gevraagd etc zitten er standaard bij.